Szlávik János már 6-7 millió ember beoltásáról beszél

124

Az ország átoltottsága messze nem engedi meg egyelőre azt, hogy nyissunk. Két-három millió beoltott embernél már befolyásolja a járványt az átoltottság, de a nyájimmunitás mégiscsak 6-7 millió ember védettségét jelent nálunk, ettől pedig még messze vagyunk – fogalmazott a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Hír TV-ben.

Szlávik kifejtette: ,,Rettenetesen nehéz most azt megjósolni, hogy mi lesz a következő napokban. De ha ilyen sok beteg érkezik a kórházakba, akkor még legalább két-három hétig ilyen óriási nyomás lesz az egészségügyön. És sajnos ilyenkor is egy hét-10 nap után a betegek intenzív osztályra kerülhetnek. Tehát még mindig van benne egy legalább egy hetes lappangás, hogy a helyzet ilyen maradjon. Talán utána gondolkozhatunk azon, hogy az esetszámok hogy fognak változni”

Az infektológus főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is kerülni kell a zsúfolt helyeket, húsvétkor pedig most jobb, ha szűk körben ünneplünk.

Szerinte csak akkor beszélhetünk arról, hogy milyen jó azoknak, akik be vannak oltva, ha már 50-60 százalékos a lakosság átoltottsága.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!