Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Rég megszűnt honlapra irányít a kormányzati csúcsszerv, ha a vásárhelyi kórházat keressük

Egy nyolc éve átalakult intézmény, az Erzsébet Kórház megszűnt weboldalát tünteti fel a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ honlapjaként a hazai egészségügy csúcsszerve. 

A címén és telefonszámán kívül túl sok mindent nem tudhat meg az átlagember a hódmezővásárhelyi kórházról, ha az új állami csúcsszerven keresztül kíván tájékozódni. Tavaly novemberben alakult meg az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek  feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában.

Az elmúlt hónapokban többször érte kritika azt az informatikai rendszert, amely az ellátórendszer és a járványkezelés összehangoltságára lenne hivatott – ám arra nagyon nehéz magyarázatot találni, mit keres egy nyolc éve átalakult városi intézmény megszűnt weboldala  – a www.erzsebetkorhaz.hu – a térségi ellátóhely honlapjaként az Országos Kórházi Főigazgatóság kormányzati portálján.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó 2013 januárjában jött létre két nagy múltú intézmény, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet és a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet egyesülésével – harmadik tagintézményünk, a Kakasszéki Gyógyintézet már jóval korábban csatlakozott a hódmezővásárhelyi kórházhoz – olvasható Kallai Árpád főigazgató köszöntőjében a csmekhm.hu oldalon.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!