Koronavírusban meghalt Láda Gáspár, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) alelnöke

1 910

Láda Gáspár hódmezővásárhelyiként volt a MOHOSZ alelnöke, és a megyei szövetség ügyvezető elnöke. Mindössze 53 éves volt.

Láda Gáspár 1968-ban született, a Debreceni Agrártudományi Egyetemen haltermelést, haltenyésztést tanult, a diploma megszerzése után pedig halászati szakmérnöki kurzust végzett Gödöllőn. 1995-ben lett a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke. Eredményei alapján a Magyar Országos Horgász Szövetség, a MOHOSZ is alelnökévé választotta.

2019-ben több mint két évtizedes halgazdálkodási és horgászszervezeti vezetői tevékenységéért megkapta a Horgászatért érdemérmet.
Láda Gáspár többször is nyilatkozott a Vásárhelyi Televíziónak, egy éve a mártélyi holtágnál a haltelepítésekről beszélt.

Koronavírus-fertőzéssel került kórházba, és kéthetes kezelés után úgy tűnt, hogy a gyógyulás útjára lépett. Állapota azonban hirtelen rosszabbra fordult, és végül legyőzte őt a betegség. 53 évet élt.

A Magyar Országos Horgász Szövetség és a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége Láda Gáspárt saját halottjának tekinti és mint írják, gondoskodni fognak emlékének méltó megőrzéséről.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!