Hétfőtől nem használhatók az első ajtók a Volánbuszokon

258

Hétfőtől nem lehet az első ajtón felszállni a Volán járataira. A minisztériumi döntéssel április 7-ig érvényesek lesznek a márciusi bérletek a vonatokon is.

A Volánbusz rendkívüli forgalmi és kereskedelmi intézkedéseket vezet be járatain – tudatta a társaság közleményében.

A fizikai kontaktus minimalizálása érdekében az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve – azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást – a helyi járatokon március 29-től egységesen felfüggeszti az első ajtós felszállást. A járművezetőket kordonnal határolja el az utastértől, szolgáltatóként és munkáltatóként is ezt kívánja meg a járványhelyzet.

Jegyeket lehet vásárolni a pénztárakban, automatákban, és mobilon is, sőt a MÁV pénztáraiban helyközi buszbérlet is kapható már áprilisra.

A szájat és az orrot eltakaró maszk használata 2020. november 11-től nemcsak a buszokon, hanem az állomások és a megállóhelyek teljes területén kötelező.

Azért, hogy ne legyen torlódás a pénztáraknál húsvét után, az Innovációs és Technológiai Minisztérium úgy döntött, hogy a márciusi bérleteket 2021. április 7-én éjfélig fogadják el a helyközi autóbuszokon és vonatokon.

A havi és második félhavi bérleteket alapesetben a következő hónap ötödikéig használhatják a közösségi közlekedési szolgáltatók utasai. Az érvényességi határnap áprilisban így húsvét hétfőre esne. A minisztérium egyébként is azt javasolja: aki csak teheti, vegyen jegyet online.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!