Nőtt a mezőgazdasági karra jelentkezők száma

181

A tavalyinál kicsit többen, 180 felvételiző jelölte meg első helyen a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karát. A legnépszerűbb a mezőgazdasági mérnöki és a vidékfejlesztési agrármérnöki szak.

Összesen 67 diák jelentkezett első helyen államilag finanszírozott nappali alapképzésre az SZTE Hódmezővásárhelyen működő mezőgazdasági karán, további 16 tanuló felsőoktatási szakképzésre – derült ki a 2021 őszén induló kezdődő szemeszter kapcsán a felvi.hu-n közzétett adatokból.

A legtöbben – összesen 109 felvételiző – a mezőgazdasági mérnöki szakon szeretne továbbtanulni állami ösztöndíjas nappali alapképzés keretében, közülük 44-en első helyen jelölték meg ezt a szakot, levelezőn pedig összesen 78-an kezdenék itt az első félévet. Angol nyelvű képzésre egy diák jelentkezett. A vidékfejlesztési agrármérnöki nappali képzésére 75-en jelentkeztek, 20-an első helyen jelölték meg ezt a szakirányt.

Államilag finanszírozott levelező alapképzésre első helyen 65-en jelentkeztek, összesen pedig 138-an. A fizetős – vagyis önköltséges – alapképzések közül ugyancsak a mezőgazdasági mérnöki volt a legnépszerűbb, levelezőre 36-an, nappalira 23-an adták be jelentkezésüket, de első helyen mindössze 9-en jelölték be ezt a formát.

Felsőoktatási szakképzésre – ménesgazda, gyógy- és fűszernövény, illetve mezőgazdasági szakterületre – első helyen 39-en jelentkeztek a Vásárhelyre.

Az előző évhez képest kissé nőtt a mezőgazdasági kar képzéseit első helyen megjelölő felvételizők száma, hisz míg idén 180-an, tavaly 171-en választották elsőként Hódmezővásárhelyt. A felvi.hu statisztikái szerint ugyanakkor 2019-ben 188 volt ez a szám. Az elmúlt tíz évben 2016-ban volt a legnépszerűbb az intézmény, akkor 204-en, 2013-ban viszont minden eddiginél kevesebben, 129-en jelölték be első helyen az egyetem vásárhelyi karát.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!