Két vásárhelyi klub két úszója döntőzik ma az ob-n

199

Két vásárhelyi versenyző úszhat ma délelőtt “A” döntőt a budapesti Duna Arénában, ahol az úszók országos bajnokságát rendezik.

A két hódmezővásárhelyi úszóklub öt versenyzője állt tegnap rajtkőre a Duna Arénában a felnőtt országos bajnokság nyitónapján. Közölük ketten ma “A” döntőt úszhatnak, vagyis éremért csatáznak. Címvédésre készülhet Szilágyi Csaba, a NICS-HSÚVC sportolója, aki 100 méter mellen a legjobb idővel jutott a fináléba. Éremesélyes helyen, ötödikként kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé 100 méter háton Ugrai Panna, a Hód Úszó SE tehetsége.

“B” döntőt úszhat – azaz a 9-16. helyért mérettetheti meg magát – Forján Anna 100 méter háton, a Hód Úszó SE versenyzője 14. lett a keddi előfutamok során. Szintén “B” döntőt megy ma a NICS-HSÚVC úszója, Szőke Zita, aki 11. lett 50 méter női gyorson, és Ugrai Panna, aki a 12. legjobb idővel jutott tovább. Ugyanebben a versenyszámban a hódos Juhász Janka a 19., Batta Orsolya pedig 26. lett.

A szombatig tartó viadal döntőit az olimpiai felkészülés jegyében délelőtt 9:30-tól rendezik, a finálékat az m4 sport élőben közvetíti.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!