Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Folyamatos az utak, járdák felújítása

Az elmúlt három évben számos útszakaszt újítottak fel Hódmezővásárhelyen – ezeket vette számba a polgármester közösségi oldalán.

Márki-Zay Péter arról számolt be, hogy a tram-train projektben ugyan nem szerepelt, de sikerült megállapodni a régóta nagyon rossz Gonda József utca burkolatának felújításáról.

Az elmúlt három évben pedig a következő utcák egy-egy szakaszát tették rendbe: Rárósi út, Arany János utca, Garay utca, Ferenc, Márton, Róka utcák, a Fáncsy, Hódtó, Szántó Kovács, Tóalj, Ifjúság, Pákozdi, Károlyi, Tóth malom. Ezeken kívül elkészült a keleti elkerülő út és megújult a mártélyi út is.

Kerékpárutak közül felújították a Kutasi úti egy szakaszát, a barattyosi, vajháti és az ATEV melletti kerékpárutakat és a a maroslelei kerékpárutat.

A polgármester elárulta, idén a Munkácsy egyik oldalában a járda, valamint a Petőfi, Kinizsi utcai és a tűzoltóság melletti járdák javítását tervezik, folytatják az önerős járdaépítést és a földutak karbantartását is. A Klauzál közben és a Réz utcában a csapadékvíz-elvezetés az elsődleges probléma, az út csak utána jöhet.

,,A Kertvárosban a Medgyessy utcán az útfelület javítása és a parkolóhelyek kulturált kialakítása van soron – egyesek a parkolóhelyeket bővítenék, mások az útburkolat megújítását sürgetik. A kormányzati megszorításokkal a várostól idén elvett 500 millió forint kompenzációja függvényében lehetne további utakat megújítani – ha valamennyi fideszes megyei jogú városhoz hasonlóan mi is megkapnánk az 1,38 milliárdos decemberi működési támogatást, nyilván a szennyvíztelep melletti út is elkészülhetne hamarosan” – fogalmazott Márki-Zay.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!