Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szegeden már sürgősség szerint szelektálni kell a daganatos betegek között

Egyre több sajnálatosan a panasz arra, hogy egyrészt egyre inkább telítve vannak a covid osztályok országszerte, másrészt ez elveszi más, fontos vizsgálatok, kezelések elől is a helyet és időt. Drámai hangvételű sorokat posztolt szombaton Prof. Bajory Zoltán, az SZTE ÁOK Urológiai Klinika vezetője. Ezt a levelet változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Pácienseink!

A mai napon válságértekezletet kellett tartanunk a klinikán. Sajnos, a szegedi COVID járványközpontban napról napra súlyosbodik a helyzet, így egyre több humán erőforrásunk átvezénylésére van szükség. Mindezek mellett a szentesi kórház urológiai fekvőbeteg sürgősségi ellátását is hozzánk rendelték. Elértük azt a szintet, hogy (az egyébként is szűkös állományunkból tovább csökkenve) a jövő héttől a klinikán csupán annyi munkatársunk marad, akikkel kizárólag a halaszthatatlan, szinte csak életmentő beavatkozásokat, kezeléseket tudjuk biztosítani. Most már, a szabályok szerint jelen helyzetben még egyébként vállalható tumoros, vagy sürgős betegeink közt is szelektálnunk kell aszerint, hogy kinek mennyire súlyos, sürgős az ellátása, illetve további halasztás nem fenyegeti-e súlyosan vagy közvetlenül az életét.

Munkatársaimmal összeállítottunk egy belső protokollt, számos szempontot figyelembe véve, hogy ezekben a válságos hetekben is a lehető legbiztonságosabban tudjuk ellátni betegeink.

Arra kérem minden páciensünk, akik belénk fektették bizalmukat, hogy legyenek további megértéssel és türelemmel a kialakult helyzetben. Biztosíthatom Önöket, hogy bárminemű halasztás kizárólag azért történik, hogy a legsúlyosabb betegeink kerülhessenek leghamarabb ellátásra, illetve arról is biztosíthatok mindenkit, hogy a kényszerű halasztások ellenére mind megfelelő ellátásra fognak kerülni.

Mindemellett, itt is szeretném sokadszorra megköszönni minden Kollégámnak, Munkatársamnak a kitartását, odaadását, önzetlenségét, emberfeletti teljesítményét és a klinikánk irányába tanúsított példaértékű hűségét, aminek köszönhetően még egyáltalán létezhetünk! Mind igaz EMBEREK vagytok!

Bízom benne, illetve tudom, hogy ezeken a megpróbáltatásokon is túl fogunk jutni hamarosan és a szegedi Urológiai Klinika hírnevéhez méltón fogja tovább szolgálni beteg embertársaink gyógyulását, az újabb és újabb orvosnemzedékek szellemének csiszolását, illetve a tudomány fejlődését. „A gyémántot csak gyémánt által lehet pallérozni.”

Vigyázzanak önmagukra, barátaikra, családjukra és védőoltassák magukat!
Prof. Bajory Zoltán
.

Azt hiszem, mindannyiunk nevében írhatom, mi is köszönjük minden ott dolgozó kitartó munkáját, és sok sikert kívánunk nekik további munkavégzésükben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!