A nem önkormányzati óvodákban is hasonlóak a beiratkozás szabályai

153

Előző cikkünkben megírtuk, hogy mikor van beiratkozás az önkormányzati fenntartású óvodákba. Megkerestük a nem önkormányzati fenntartású intézményeket is, akik közül többen már válaszoltak is érdeklődésünkre. Most ezeket a beiratkozási időpontokat tesszük közzé.

Az önkormányzati óvodákhoz hasonlóan a Kertvárosi Katolikus Óvodába is online lehet beiratkozni, április 27-ig. Patócsné Kőrösi Katalin Óvodavezető arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy április 26-án és 27-én 8-18 óra között lehetőség van a személyes beiratkozásra, ahol az online beiratkozás akadályokba ütközik.

Be kell íratni valamennyi gyermeket, aki 2021. augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. Az óvoda városi hatáskörű, nincsenek külön körzethatárok a beiratkozás szempontjából.

A Szeremlei Sámuel Református Óvodában is április 26.-án és 27.-én 8 és 18 óra között lesz a beiratkozás a 2021/2022 nevelési évre, amely történhet személyesen, előre egyeztetett időpontban a 06-30-678-2520 telefonon, vagy elektronikus úton, a szeremleiovoda@vasarhely.hu címen.

A beiratkozással kapcsolatos részletesebb információt az óvoda facebook oldalán teszik közzé, onnan tudják majd letölteni a Szándéknyilatkozatot is. Tóthné Mohos Erika intézményvezető elmondta, ebben az évben náluk sem lesz lehetőség személyes találkozásra, ismerkedésre, nem tarthatnak nyílt napot.

Hasonló a helyzet a Hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvodában is. Benséné Sándor Erzsébet óvodavezető arról tájékoztatta a Hódpresst, hogy az intézmény honlapján megjelent tájékoztató és onnan letölthető Szándéknyilatkozat benyújtása alapján teheti meg a szülő gyermeke jelentkezését az óvodába, elektronikusan, postai úton, vagy bedobható az óvoda postaládájába is. A határidő tekintetében alkalmazkodnak a városi önkormányzati és egyházi óvodák által nyilvánosságra hozott időpontokhoz, így az április 26-27-ig tart.

A többi, nem önkormányzati fenntartású óvodának is elküldtük kérdéseinket, amint választ kapunk tőlük, azonnal közzétesszük.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!