Puzsér Róbert szerint Márki-Zay Péter lenne a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt

1 046

A legnagyobb esélyt az ellenzéki győzelemre véleményem szerint annak a Márki-Zay Péternek a miniszterelnök-jelöltsége kínálná, aki Hódmezővásárhelyen már bebizonyította, hogy a Fidesz akár vidéken, akár a legbiztosabbnak hitt fellegvárában is legyőzhető – írja a Magyar Hang publicisztikájában Puzsér Róbert, televíziós személyiség, kritikus.

Írásában Puzsér számba vette az előválasztásra bejelentkezett indulókat. Szerinte Dobrev Klára ,,személyével a balliberális kurzus szimbolikusan is visszatér a 2010 utáni sokkból és a 2010 előtti uralomhoz.” Karácsony Gergelynek ,,az ellenzéki közvélemény nagyvonalúan elnézi neki, hogy egyáltalán nem vetett ki Tiborcz-adót, egyetlen stadion építését sem állította le, elszámoltatás helyett pedig díszpolgári címet adományozott a kampányában Orbán bábjaként mocskolt Tarlós Istvánnak.” Fekete-Győr Andrást ,,alkalmatlan jelöltnek, indítását fatális politikai tévedésnek” látja. Jakab Péter a ,,legizgalmasabb jelölt”, ,,akinek jó a sztorija és jó az imidzse: érti a magyar vidéket. Épp, mint Orbán Viktor – csak Jakab Péter fiatal, energikus és tiszta kezű.”

Puzsér szerint ,,Márki-Zay Péterrel szemben a Fidesznek önmaga jobbik énjével is meg kellene küzdenie“, az előválasztáson szavazó magyarok legfőbb felelőssége pedig annak a jelöltnek a kiválasztása lesz, ,,aki nemcsak listát, hanem országot vezetni is képes lehet.”

Puzsér Róbert egyébként nem zárkózik el a vitától sem, ezt tudjuk róla. 2019-ben Hódmezővásárhelyen is nyilvánosan színpadra állt Márki-Zay Péterrel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!