Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A 60 év felettieket húsvétig beoltják, az ellenzék a vakcinát támadja

Húsvétig sor kerülhet az idősek a 60 év fölöttiek beoltására. Az idősek több mint kétharmada már jelentkezett. Müller Cecília pedig külön levelet fog írni azoknak az időseknek, akik még nem regisztráltak az oltásra – derült ki a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás Gergely elmondta, az elmúlt napi számok azt mutatják, hogy a járványgörbe meredeken emelkedik és a harmadik hullám legnehezebb napjait éljük. Ezért arra kérik a lakosokat, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket.

Gyurcsány Ferencet és az ellenzéket arra kérik, hogy a vakcinák támadását, a vakcinaellenes tevékenységet fejezzék be. Minden közéleti szereplőt arra kérnek, hogy biztassák az embereket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást.

Az orosz és kínai vakcinaszerződéseket 24 órán belül közzé fogják tenni, de elmondása szerint azok tartalma már eddig is közismert volt.

Néhány órával ezelőtt megérkezett egy újabb kínai vakcinaszállítmány, 450 ezer. Az év második felére már csak akkor rendelnek vakcinákat, ha az a további beoltásokra lesz szükség. Egyelőre azonban a lekötött vakcinák elégségesek – ha minden 18 éven feletti magyar ember beoltatja magát, akkor is elég lesz.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!