Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázár János szerint a tram-train a város tömegközlekedését is megoldja

Erről beszélt egy rádióműsorban, és tartalmilag ezt posztolta ki Facebook oldalára a város országgyűlési képviselője. Igaz, arról változatlanul nem tudunk, hogy Kishomokra, Susánra, Béketelepre, Kincses-telepre vagy éppen Tabánba bemenne majd az új vasútvillamos.

Mert valahogy úgy gondolnánk, talán naívan, hogy a világ bármely részén a helyi tömegközlekedésre az a megoldás, ha a helyi tömegközlekedés a legtöbb helyen megáll, a legtöbb városrészt érinti.

A tram-train két várost köti össze. Izgalmas vállalkozás, és tényleg kíváncsiak is leszünk arra, miként válik be. Igény kínálkozhat rá, hiszen valóban sokan járnak át dolgozni Szegedről vásárhelyre, és fordítva. Ám ők nem helyiek, így számukra nem helyi tömegközlekedési eszköz a tram-train.

Amikor tehát Lázár János arról beszél, hogy ez a helyi tömegközlekedésre lehet „a” megoldás, akkor éppen hogy sok vásárhelyiről feledkezik meg, akik nem a központban laknak, és nem járnak át Szegedre dolgozni, ügyet intézni. Értjük, hogy ők is elcsíphetik a tram-traint, néhány kilométernyi gyaloglás vagy biciklizés után. Csak annak jóval kevesebb értelme van.

Lázár szerint viszont előbb meg kellene vizsgálni a tram-train hatását, és utána kellene gondolkodni azon, hogy kell-e más tömegközlekedési eszköz. Gondoljuk úgy lehet vele, a kishomokiak eddig is vártak, hadd várjanak még egy kicsit.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!