Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A háziorvos is felírhatja a favipiravir hatóanyagú gyógyszert

Mostantól az enyhe és középsúlyos tünetekkel rendelkező járóbetegek számára is elérhető a favipiravir hatóanyagú gyógyszer, amelyet minden esetben az orvos írhat fel és amely kizárólag magyar orvosi vény ellenében adható ki. 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-fertőzés kórházi kezelésében már igen hatásosnak bizonyult favipiravir tabletta ambuláns alkalmazásáról döntött. A gyógyszert eddig csak a kórházakban kezelt betegeknél alkalmazták, és az a tapasztalatok szerint megakadályozhatja a tünetek súlyosabbra fordulását. Mostantól már a háziorvos is felírhatja az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató betegek kezelésére.

A gyógyszer patikákban recept ellenében ingyenesen kiváltható. A gyógyszeres terápia javasolt hossza 5 nap. A gyógyszer alkalmazásához beleegyező nyilatkozat és a betegtájékoztató megismerése szükséges.  A gyógyszer magzatkárosító hatása miatt nem alkalmazható várandósság  alatt. Erről hétfőn kaptak tájékoztatást a háziorvosok.

A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a  favipiravir hatóanyagú gyógyszer gátolja a vírusok szaporodását, így az otthon megkezdett antivirális kezeléssel megakadályozható a koronavírusos betegek kórházba kerülése. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!