Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az ellenzéki összefogás népszerűbb, mint a pártjaik egyenként

Havonta nagyjából 1-1 százalékponttal növekszik az összefogás szavazók aránya – összegzi legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményét a Publicus.

Február végi reprezentatív felmérésük szerint a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében egy százalékpontot csökkenve, 29 százalék.

Az MSZP támogatottsága az összes megkérdezett körében egy százalékpontot csökkenve, 5 százalék.

A Jobbik támogatottsága most 7 százalék az összes megkérdezett körében, az adat a múlt hónaphoz képest egy százalékpontot növekedett.

A DK összes megkérdezett körében mért támogatottsága egy százalékpontot csökkenve, 8 százalék.

A Momentum támogatottsága újabb egy százalékpontot csökkent, 5 százalék az összes megkérdezett körében.

Az “összefogás szavazó” aránya meredeken emelkedik, az összes megkérdezett körében 8 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében pedig 12 százalék. (Azon szavazókat értjük összefogás szavazók alatt, akik úgy válaszolnak, hogy csak egy összefogott ellenzékre szavaznánk, külön-külön egyik ellenzéki pártra sem.)

Arra a kérdésre, hogy ha most lennének választások, kire szavazna, az összes megkérdezett 29 százaléka a Fideszt jelölte meg, 35 százalék az ellenzéket.

A Závecz februári kutatása szerint a kormánypárt támogatottsága 36 százalék a teljes felnőtt népesség körében, míg a hat ellenzéki párt tömörülését 38 százalék támogatja.

A Nézőpont utoljára az elmúlt év végén közölt kutatási eredményt a pártok támogatottságáról. Akkor azt írták: a felnőtt népesség 42 százaléka szimpatizál a jelenlegi kormánykoalíció pártjaival, 40 százaléka pedig a baloldali közös listával, de a Fidesz támogatói aktívabbak, mint a baloldalé, ezért a választási részvételüket biztosra ígérők körében a kormánypárt 51, a baloldali közös lista 43 százalékot kapna.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!