Ma már nem járnak az ingyenes buszjáratok Vásárhelyen a kormányhivatal döntése miatt

2 664

Ügyfélkapus értesítő, helyreigazítási kérelem, sajtóközlemény két órán belül – aktív volt tegnap délután a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal.

Kormányhivatal a korábban kiadott, forgalmikban ma is szereplő engedélyeket visszavonta, ezért ma már nem indulhatnak az ingyenes óránkénti járatok és a porcelános műszakváltásra járó munkásszállító buszok sem, de minthogy két busz helyett a cég egészét érte a kormányhivatal bosszúja, ma reggel 130 gyermekért nem jöhet a Joványbusz iskolabusza sem – írta közösségi oldalán Márki-Zay Péter.

A polgármester szerint politikai bosszú lehet a kormányhivatali döntés mögött. Az írta, az ügyfélkapun este 18:47-kor kézbesítették a 10 oldalas határozatot.

18.53-kor jelent meg a Vásárhely24 oldalán az a kormányhivatali közlemény, miszerint “engedély nélküli buszokkal végzett személyszállítás miatt felfüggesztette a kormányhivatal hódmezővásárhelyi autóbuszos szolgáltatót.”

Az állami szerv közleménye úgy fogalmaz: “Két autóbusz is a megfelelő hatósági engedély nélkül végzett menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatást Hódmezővásárhelyen, ezért a kormányhivatal három hónapra felfüggesztette a Jovány Busz kft. működését. A kormányhivatal megszüntet minden olyan tevékenységet, ami az állampolgárok biztonságát, egészségét veszélyeztetheti.”

A fenti sajtóközleményt lapunknak nem küldték el, viszont tegnap 17:50-kor érkezett egy levél a szerkesztőségünknek a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivataltól, amiben helyreigazítást kértek egy tegnapi cikkünkkel kapcsolatban, ami 16:01-kor jelent meg a portálunkon. Juhász Tünde kormánymegbízott ebben azt írta: ” a hivatkozott írás, és annak illusztrálására szolgáló képek ugyanis azt a hamis látszatot keltik, hogy a Jovány Busz Kft. által a hódmezővásárhelyi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatáshoz használt valamennyi autóbusz rendelkezik közforgalmú személyszállításra alkalmas engedéllyel.” A levélben az is szerepel, hogy

” a cikkben hivatkozott és a fényképeken szereplő forgalmi engedélyeken feltüntetett bejegyzések a hatóság téves döntései alapján kerültek bejegyzésre, amelyeket azóta a hatóság hivatalból módosított, akként, hogy törölni rendelte közforgalmú személyszállításra alkalmas záradékot. “

A kormánymegbízott lapunknak megküldött levelében még szó nincs arról, hogy három hónapra felfüggesztik a Jovány Busz Kft. működését.

Márki-Zay Péter egyébként azt is írta, hogy a buszos vállalkozó a még le nem állított buszaival ma segíteni fog az iskolásoknak abban, hogy időben eljussanak az oktatási intézményekbe.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!