Kiálltak a helyi buszjáratokért a városban – ezen a napon nem utoljára

1 508

Mintegy 25 ember részvételével zajlott kiállás, várakozás a vásárhelyi helyközi járatokkal kapcsolatban azután, hogy a Kormányhivatal 3 hónapra felfüggesztette a Jovány Busz Kft. működési engedélyét. Tüntetni természetesen nem lehet, a vezetők elmondták, nem is ezt csinálták, egyébként is betartották a járványügyi intézkedéseket. Ők a Hősök terén csak buszra vártak egy pár perc erejéig, mondták.

A tüntetők nem csak a Kormányhivatal döntése, a Jovány Busz Kft. 3 hónapos felfüggesztése ellen tiltakoztak, hanem a 10 órakor kezdődő tüntetéssel szolidaritásukat is szerették volna kifejezni.

A megjelentek közül többen azt sérelmezték, hogy a Jovány buszok előtt Kishomokra nem jöttek tömegközlekedési eszközök. Mint ahogy az épülő tram-train is kihagyja a városnak ezt a részét, mondta Apró Andrásné, a tüntetés egyik szervezője és Csjernyik Istvánné.

Fodor József ezt azzal egészítette ki, hogy Kishomokon rengeteg ház épül mostanában, sok arrafelé a gyermekes család, emiatt még inkább súlyos a probléma, hogy nem érintik sem jelenleg a Volánbuszok, sem a jövőben a tram-train vonalak a városrészt.

Hangsúlyozták a jelenlévők, hogy nem egy szervezet, pláne nem egy párt képviseletében vannak jelen.

A mai napon lesznek még további szimpátia megmozdulások is a városban. Márki-Zay Péter polgármester 16 órakor fog sajtótájékoztatót tartani a helyi közlekedéssel kialakult helyzettel kapcsolatban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!