Jovány Busz Kft – Kormányhivatal: jogi eljárás lesz a két fél között

1 288

Lényegileg ennyi az, ami biztosra mondható a Jovány Busz Kft. felfüggesztésének ügyében.

Csütörtök délután rövid sajtótájékoztatót tartott Jovány Gyula a Kossuth téren. Cégének engedélyét a Kormányhivatal 3 hónapra felfüggesztette tegnap este.

Szerda este 19 óra 16 perckor kapta meg a felfüggesztésről szóló döntést, mondta Jovány. Állítása szerint ő nem közlekedett azokkal a járatokkal, amelyeknek visszavonták a közforgalmú személyszállítási engedélyét. a Kormányhivatal azt mondja, hogy forgalomba álltak ezek a járatok is.

Jovány Gyula szerint azok a járművek jelenleg is vizsgára várnak, az egyik a szerelőnél van, és újítják fel a fékeket és a cserére szoruló alkatrészeket, míg a másik busz a másik telephelyen van.

Két busz honosítás keretében kapta meg az engedélyt február 3-án és 8-án, mondta, műszaki vizsgájukat és engedélyeiket elismerték Nemzeti Közlekedési Hatóság szegedi irodájában. Kiadták a műszaki adatlapot, majd az okmányirodában megkapták a forgalmi engedélyt. Ezen engedélyeket vonták volna vissza 2 hét múlva, ami Jovány szerint az ellehetetlenítési szándék jele.

A másik 2 busz meglátása szerint jelenleg is rendelkezik személyszállítási engedéllyel.

Jovány jogászaira hivatkozva azt mondta, a valamennyi járatára vonatkozó közforgalmú személyszállítási engedély visszavonásáról szóló rendeletnél értelmezésük szerint 30 napos fellebbezési határidővel élhetnek, és élni is fognak. Értelmezésük szerint ezért járhatnak még jelenleg is a buszaik Hódmezővásárhely utcáin.

Mint ahogy már tegnap este a Kft. működését felfüggesztő döntés ellen közigazgatási jogvédelmet kértek, árulta el a sajtótájékoztatón. Ez azt jelenti, hogy ezt az első fokon döntést hozó szerv elé terjesztik, akinek 8 napja van arra, hogy a döntését megváltoztassa vagy bírói útra terelje, akiknek szintén 8 napjuk van dönteni a kérdésben.

Munkaerőt nem küldtek el. Arra számítanak, hogy két héten belül elindulhatnak a buszok.

A két fél jogászainak a feladata innentől a peres eljárás lefolytatása. A döntés, mondta, a független magyar bíróság feladata.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!