Van közforgalmú személyszállítási engedélyük a Jovány buszoknak

3 297

Frissítés a cikk végén!

Legalábbis erre utal a Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálatán elhelyezett 6 darab engedélyes lap. Azt is írják, hogy a szolgáltató, akivel a város szerződést kötött a tömegközlekedési feladatok ellátására, minden hatóságok által kért engedélyt kiváltott.

A mai napon terjedt el ugyanis az, hogy a Jovány buszoknak, vagy legalábbis több járatnak nincsen meg ez a közforgalmú személyszállítási engedélye.

Ezt az illetékesek az alább bemutatott műszaki érvényességi papírokkal igazolják:

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság a járatok indulása óta eltelt 2 napban kétszer is ellenőrizte a céget, és mindent rendben talált.

Az önkormányzat fontolgatja jogi lépések megtételét a hamis információk megjelenése miatt.

Arról is tájékoztatták a közönséget, hogy az egyszer már kiadott engedélyek, majd két busz esetében a Kormányhivatal által, hatósági tévedés miatti visszavonás határozata március 16-án lép hatályba.

Arra kérik a sajtó munkatársait, hogy szakmai követelményeiknek eleget téve, járjanak utána alaposan az általuk leírtaknak, tegyék fel kérdéseiket a Polgármesteri Hivatalnak az általuk ismert elérhetőségeken, vagy keressék fel a szolgáltató céget.

Forrás: Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálata

Frissítés: A Kormányhivatal reakciója

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal szerint a fenti, a Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálatának posztján alalpuló írásunk azt a hamis látszatot keltette, hogy a Jovány Busz Kft. által a hódmezővásárhelyi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatáshoz használt valamennyi autóbusz rendelkezik „közforgalmú személyszállításra alkalmas” hatósági engedéllyel. Közlik, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósági feladat- és hatáskörben eljáró hatóságként a 2021. február 17. napján kelt CS/TKO/00500-1/2021. iktatószámú és a CS/TKO/00501-1/2021. iktatószámú módosító határozataival az SLU-761 és SLU-762 forgalmi rendszámú autóbuszok műszaki adatlapjainak záradékait akként módosította, hogy abból a korábban hatósági tévedésből „közforgalmú személyszállításra alkalmas” bejegyzést törölte. Az sem igaz, – írják – hogy „a hatósági tévedés miatti visszavonás határozata március 16-án lép hatályba”. Ezzel szemben a való tény az, hogy a „közforgalmú személyszállításra alkalmas” bejegyzéseket törlő döntések a közléssel véglegesek és végrehajthatók. E két döntést a Jovány Busz Kft. képviselője 2021. február 19. napján átvette, tehát ezzel a nappal a döntések véglegessé váltak. A valós tény az, hogy az SLU-761 és SLU 762 forgalmi rendszámú autóbuszokkal menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás nem végezhető erre irányuló engedély hiányában. A cikkben hivatkozott és a fényképeken szereplő forgalmi engedélyeken feltüntetett bejegyzések a hatóság téves döntései alapján kerültek bejegyzésre, amelyeket azóta a hatóság hivatalból módosított, akként, hogy törölni rendelte „közforgalmú személyszállításra alkalmas” záradékot. A forgalmi engedélyekre tévesen felvezetett záradékok törléséről a Jovány Busz Kft-nek kell gondoskodnia, amelynek ez idáig nem tett eleget. A gépjármű nyilvántartás adataiból a téves záradék hivatalból törlésre került.” 

A jogvita folytatódik

Információink szerint a szolgáltató jogvédelmet kért az ügyben, a város pedig továbbra is állítja, március 3-ig érvényes volt a forgalmi engedélybe (hatósági tévedésből) bejegyzett “közforgalmú személyszállításra alkalmas” záradék.

Ezt a levelet 2021. március 3-án írta a Kormányhivatal, ebben kérték azt is, hogy Jovány Gyula vigye be a forgalmi engedélyeket.

Az ügynek erről a részéről itt írtunk részletesen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!