Márki-Zay Péter nem örül neki, hogy már a szavazás előtt pártot kell a civileknek választaniuk

261

A Telexnek beszélt erről Hódmezővásárhely polgármestere. Jobban örült volna, ha csak az esetleges választási győzelem után kellett volna vagy kellene a döntésüket közölniük.

Ahogy a Telexnek elmondta Márki-Zay, ő sokáig harcolt az ellen, hogy a civil jelölteket „összepártozzák”, ám az, hogy a feltétel, hogy a civileknek előre jelezniük kell, a hat szervező párt leendő frakciói közül melyikhez kívánnak csatlakozni megválasztásuk esetén, Orbán Viktor leváltását veszélyeztetné.

“Nekem Lázár Jánost kell legyőznöm ezen a választáson, és ebben egyáltalán nem segítenek a pártok, csak nehezítik a helyzetem” – fogalmazott a Telexnek a polgármester.

Márki-Zay szeretné azt kezdeményezni, hogy a 6 párt válasszon a civilek között, például ő jelenleg nem tudna pártot választani, van amelyik közelebb állna hozzá, akad párt, amely távolabb. Az a véleménye, hogy egy független jelölt több szavazatot szerezhetne.

Azt mondta: “Ha én azt mondanám, hogy a DK-t választom, a vásárhelyi körzetemben a szavazók fele szerintem egyből ugrana. Ha pedig a Jobbikot mondanám, akkor sok cigány szavazót vesztenék.”

Márki-Zay Péter kérésekkel fordult a 6 párthoz:

  • Azt szeretné, hogy a pártok válasszák a civil jelölteket, és ne fordítva, mert így szerinte sokkal jobban deklarálható a függetlenségük.
  • Azt is kérte, hogy ne hozzák nyilvánosságra a jövő évi választásokig, hogy ki mögött melyik párt áll. Így szerinte könnyebb lenne megakadályozni, hogy beskatulyázzák a civil jelölteket.

Márki-Zay szerint az ellenzéki pártok nem arra építik a stratégiájukat, hogy biztosan győznek. Szerinte beárazták a vereségüket, és felmérték, hogy akkor jutnak a legtöbb pénzhez, ha minél több frakciót tudnak alakítani a választás után.

A Telexnek azt is elmondta, hogy az MMM több tagját is megkeresték már az ellenzéki pártok, és folynak az egyeztetések. Őt még nem keresték, de neki annyiból speciálisabb a helyzete, mert nemcsak Csongrád-Csanád megye 4. körzetében indul az előválasztáson, hanem miniszterelnök-jelöltként is megméretteti magát.

Forrás: Telex

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!