Új cicalakra gyűjtenek az állatvédők

112

A szükséges összeg egyharmada gyűlt eddig össze a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének új cicalakjára. Az egyesülettől kutyákat és macskákat is örökbe fogadhatunk. Az állatvédők a tavasz közeledtével ismét felhívják a figyelmet az ivartalanítás fontosságára.

Eddig összesen 103 ezer forint gyűlt össze a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének új cicalakjára. A szervezet rengeteg megkeresést kap, sok a gazdátlan macska és azoknak a száma, amiket ivartalaníttatni szeretnének. Ebben az új cicalakban megkezdődhetne a szocializációjuk, gazdi keresésük.


Összesen 300 ezer forintra lenne szükségünk, hogy a jelenlegi cicalakunkat kibővítsük egy hasonló faházikóval. Ezt a két faházikót egy cicaátjáróval kötnénk össze és akkor tulajdonképpen sokkal szabadabban mozoghatnának és ezen túlmenően befogadókapacitásunk is nőne.


Az egyesület Kortyogó utcai telephelyén jelenleg öt kutya és 14 cica vár új gazdára. Süniket is teleltettek, összesen tizenkettőt. A sünök a tavasz közeledtével ébredeznek, ezért rájuk is
oda kell figyelni az utak mentén. A jó idő beköszöntével fontos a macskák ivartalanítása is.

Akinek mondjuk nőstény cicája van, sok esetben nem gondoskodik az ivartalanításról és a macska közterületre fial le. Utána az egyedek szétszélednek a városban és emiatt megnő a macskapopuláció. És jelenleg is zajlik a cicabarátok, macskaetetők, illetve a lakosság körében egy vita a macskaetetésről. Azt gondolom, ha ivartalaníttatjuk a
cicákat, akkor ezt is tudjuk csökkenteni, ezt a feszültséget a város lakói között.

-mondja Balogh Ernő, elnök.


Az egyesület reméli, idén már tarthatnak rendezvényeket, hiszen az állatmentésen túl fő céljuk a fiatalok bevonása, a felelős állattartás megismertetése az általános és középiskolás diákokkal.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!