Közlekedési csomóponttá válik a Hősök tere

488

A Hősök tere és környéke hamarosan Hódmezővásárhely egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjává válik. A helyijáratos buszok központja, a távolsági járatok és a tram-train megállója is közel vannak egymáshoz. Annak érdekében, hogy a közlekedőket és a lakosokat is igényes környezet fogadja a város szívében az önkormányzat pénteken megkezdte a Hősök tere kőfal alatti részének felújítását. Egy hangulatos park kialakítása a cél.

A tavaszias időjárásnak köszönhetően a zöldfelületek karbantartása is felgyorsult vásárhelyen, most a Hősök terén a sor. Pénteken megkezdődött a régóta üzemen kívül álló szökőkút kitakarítása és az avar összeszedése is. A városüzemeltetési csoport vezetője szerint a közeljövőben megnő a terület forgalma, így fontos annak karbantartása.

,,Lassan végéhez ér a tram-train megvalósítása. Itt a Hősök-terén lesz egy olyan központ, hogy innen indulnak a helyi járatos és helyközi buszok is valamint a tram-trainnek is van itt egy megállója. Ezért úgy gondoltuk, hogy kiemelt figyelmet kap ez a tér és szeretnénk rendbe rakni.,,

-mondta Farkas Andrea, a városüzemeltetési csoport vezetője.

 A terület évek óta kihasználtalan, a legtöbben csak keresztül sétálnak rajta. Egy barátságos park létrehozásával most ezen szeretne változtatni az önkormányzat. Ennek érdekében a padokat hamarosan felújítják és a kikopott füvet is pótolják.

,,Ezen a téren elhelyezkedik egy szökőkút szerű medence is, ezt is szeretnénk a későbbiek során beüzemelni, felújítani. Ezen a területen egy olyan parkot létrehozni, amelyet szívesen használnának az emberek.,,

-tette hozzá.

Farkas Andrea hozzátette, hogy a házasságkötő közelsége miatt a park a fiatal párok jegyesfotóinak elkészítéséra is alkalmas lenne. A szórakozni vágyó fiatalok és a kutyás gazdák sem lesznek kitiltva, mindenki kedvére használhatja majd.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!