Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Itt a tavasz: megjelennek a motorosok

A jó idővel egyre több kétkerekű lepi el az utakat. Sokan azonban elszoktak a motorozástól a téli időszak alatt, pedig fontos körültekintően közlekedni- hívja fel a figyelmet Csikós Sándor vezetésoktató. Az utak még gyakran síkosak és hidegek, a gyenge tapadás és a felkészületlen sofőr párosítása miatt pedig könnyen rossz vége lehet egy-egy túrának.

A biztonságos motorozásra hívja fel a figyelmet Csikós Sándor egy vásárhelyi vezetésoktató iskola tulajdonosa. A tavaszias meleg miatt egyre többen pattannak kétkerekűik nyergébe, a jó idő azonban csalóka lehet.

Oda kell figyelni az első mozdulatoknál hiszen nincs olyan tapadás. Aki ősszel letette, azok egy meleg aszfalton motoroztak, viszont amikor most előveszik, a hideg aszfalton egész mást produkál a jármű. Felhívta a figyelmet, hogy ennek érdemes tudatában lenni mielőtt meghúzzák a gázt.

A jobb felkészültség érdekében március elsejétől változik a motoros képzések felépítés is Magyarországon. A friss jogosítvánnyal rendelkező sofőrök így biztosabb alapokhoz juthatnak már a kezdetektől, melynek hála felkészültebben csatlakozhatnak majd a forgalom többi résztvevőjéhez. Egy vezetéstechnikai rész épül be a képzésbe. Ez abban segít a járművezetőnek, hogy minél jobban megismerje magát a járművet mielőtt elkezdi a motorozást, mondta Csikós Sándor.

Az iskolavezető hozzátette, aki nem motorozott a tél folyamán, előfordulhat, hogy rozsdás még a szezon kezdetén. Ezért érdemes az első utakon lassabban és megfontoltan haladni a balesetek elkerülése érdekében.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!