Ez történt ma – február 28.

117

Mutatjuk a hét és február utolsó napjának legfontosabb híreit!

Az eddig kétóránként járó helyijáratos Volánbuszokat cserélik fel hétfőtől az óránként, 6 vonalon közlekedő Jovány Busz Kft. járatai, ráadásul egy városkártya évi egyszeri, 2000 forintos kiváltásával, plusz 1000 Ft egyszeri kiállítási díjjal ezen felül ingyenesen. 

A jó idővel egyre több kétkerekű lepi el az utakat. Sokan azonban elszoktak a motorozástól a téli időszak alatt, pedig fontos körültekintően közlekedni- hívja fel a figyelmet Csikós Sándor vezetésoktató. 

Kétfordulós lesz a miniszterelnök-jelölti előválasztás – döntöttek a civilekről és a 17 évesekről is. Vasárnap reggel közleményben jelentette be a hat ellenzéki párt, hogy az elnökök megállapodtak az előválasztás részleteiben. Márki-Zay Péter egyetért az ellenzéki előválasztás feltételeivel – vállalná majd a frakcióhoz való csatlakozást a parlamentben.

A szükséges összeg egyharmada gyűlt eddig össze a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének új cicalakjára. Az állatvédők a tavasz közeledtével ismét felhívják a figyelmet az ivartalanítás fontosságára. A vásárhelyi állatvédők szombaton délután szakmai látogatást tettek a Tatabányai Ebrendészeti Telepen, ahol a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület is működik.

Lázár János telefonos fogadóórát tart a makóiaknak. ,,Hatalmas az érdeklődés” – írta közösségi oldalán a térség országgyűlési képviselője.

Sikeres az önkormányzat felzárkóztató és tehetséggondozó modellje, a Petra. Az eredményekre való tekintettel így a meglévő 50-es létszám további 30 fővel bővülhet a jövőben. 

A Hősök tere és környéke hamarosan Hódmezővásárhely egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjává válik. A helyijáratos buszok központja, a távolsági járatok és a tram-train megállója is közel vannak egymáshoz. Annak érdekében, hogy a közlekedőket és a lakosokat is igényes környezet fogadja a város szívében az önkormányzat pénteken megkezdte a Hősök tere kőfal alatti részének felújítását. 

Orbán Viktor: Kutya bajom. A miniszterelnök kínai vakcinát kapott. ,,Sárkány ellen sárkányfű” – mondta az oltást beadó orvosnak.

Február végén a megye legnagyobb városai közül Szegeden a használt lakások négyzetméterára 444 ezer forint volt, Hódmezővásárhelyen 247 ezer forintot, Szentesen pedig 166 ezer forintot tett ki, Csongrádon pedig 151 ezer forint volt – derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!