Újabb sztrájk következhet a makói Continentalnál

200

Negyedszer is sztrájkolhatnak a makói Continental üzemében, mert a péntek esti tárgyaláson sem engedett a munkáltató. Most a gyárban működő három szakszervezet közös fellépését készítik elő, ugyanis eddig egy szervezet próbálta sztrájkkal elérni a követeléseiket.

Csütörtökön délután kettőkor fejeződött be a 24 órás makói sztrájk, azt megelőzően már volt egy 2 órás figyelmeztető, és egy 8 órás munkabeszüntetés is. A csütörtöki leállás után ültek először tárgyaló asztalhoz a munkavállalók és a munkáltató, de nem egyeztek meg – számolt be a szakszervezet a Facebook-oldalán.

A gyárvezetés azt kérte a sztrájkolóktól, hogy csatlakozzanak az üzemben működő másik két szakszervezethez, akikkel egy ideje már folyik az egyeztetés.

A kollektív szerződés felmondása után együtt kezdték meg az egyeztetéseket a gyárvezetéssel, de tavaly ősszel az MGSZ megelégelte, hogy nem jutnak egyről a kettőre, ezért kiszállt, és megkezdte a sztrájk szervezését. Egyébként mindhárom szervezet lényegében a felmondott kollektív szerződés főbb elemeit szeretné visszakapni. Az MGSZ, ha visszaülne a tárgyaló asztalhoz, akkor a további sztrájkokról is le kell mondania a törvény szerint. Ezért is törekszik az MGSZ arra, hogy maga mellé állítsa a másik két szakszervezetet, a mérnökök és technikusok szervezete egyébként már a 24 órás sztrájk idején szolidaritását fejezte ki, így nem kizárt, hogy ők rövidesen akár csatlakozhatnak is az MGSZ törekvéseihez.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!