A két legdrágább ajánlattevőt hívták meg a makói Hagymatikum fejlesztéséhez

765

Nem találtuk a nyílt közbeszerzések között, mert meghívásos tenderen választották ki a makói Hagymatikum fejlesztésének kivitelezőjét. Pénz egyébként még nincs rá.

Az állami Beruházási Ügynökség nem hirdette meg a munkát, meghívás alapján választották ki két cég közül a makói Hagymatikum bővítését végző kivitelezőt – olvasható a mai a Délmagyarországban. Miután Lázár János a héten bejelentette, sikerült kiválasztani a fejlesztést később megvalósító építőipari vállalkozást, utánanéztük, de egyetlen hivatalos közbeszerzési portálon sem találtuk meg a fürdőprojekt ajánlattételi felhívását, így aztán az eredményközlő hirdetményt sem.

A megyei napilap mai cikkében azt írják, a biatorbágyi székhelyű West Hungária Bau Kft. és a Székesfehérváron bejegyzett Fehérép Kft. versenyezhetett a megbízásért. Előbbi 7 milliárd 136 milliós, utóbbi 7 milliárd 124 milliós ajánlatot tett, így a fehérvári cég kapta a feladatot, de hogy mikor kell felvonulnia a munkaterületre, azt nem lehet pontosan tudni, mert a kezdés minden bizonnyal attól függ, hogy a beruházás kormánybiztosa, Lázár János honatya mikorra tud plusztámogatást szerezni a bővítéshez.

A mostani nyertes ajánlat egyébként 16 millióval olcsóbb, mint amit a makói önkormányzat által lefolytatott korábbi, forráshiány miatt eredménytelenül zárult közbeszerzés során a Fehérép Kft adott. Tavaly novemberben az Átlátszó hozta nyilvánosságra, hogy az első járásban a Dél-Konstrukt Kft. a rendelkezésre álló 3,6 milliárd forintos összegnél 600 millió forinttal drágább ajánlatot adott, az önkormányzat szerint viszont ez túl alacsony volt, így végül a két, egyébként 3 milliárddal drágább ajánlattevőt versenyeztették meg.

A hvg.hu arról írt, a szerződést márciusban írhatják alá, és akkor lehet hatályos, ha együtt lesz a pénz.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!