80 ezer forintot kapnak a háziorvosok, ha hétvégén is oltanak

202

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek – közölte a Kormany.hu.

A díjazás értéke egy teljes napra 80 ezer forint, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az adott időszakra a beoltandók kevesebb, mint fele jelenik meg a rendelőben, akkor a háziorvos a támogatás összegének felére jogosult. Az összeget a háziorvosi szolgáltatók kapják, amelyek kötelesek azt az ellátást végző orvos és szakdolgozó díjazására fordítani. A támogatás szabályait egy kormányrendelet fekteti le, amely a bejelentés után nem sokkal meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A kormány azt tűzte ki célul, hogy húsvétra mindenki, aki regisztrált legalább az első oltást kapja meg. Mivel péntekig 563 ezer ember kapott oltást, ez azt jelenti, hogy a következő öt hétben több mint kétmillió személyt kellene beoltani. Így minden létező fórumon felhívják az emberek figyelmét az oltás fontosságára, erről beszélt szombaton Müller Cecília is. A Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig újabb levelet küldött a regisztráltaknak, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy már ötféle vakcinával folyik a védekezés.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!