Nagy buszok is lesznek a hétfőn induló személyszállításban

818

Budapestről bérelt buszok bevonásával kezdi meg március elsején a hódmezővásárhelyi személyszállítást Jovány Gyula cége. A vállalkozó 4 járművel indította volna működését hétfőn, azonban ezek közül hatósági hiba miatt 2 nem kapta meg időben a szükséges engedélyeket. Az anyagi veszteség ellenére megoldották a problémát és néhány nap múlva a tervezett ütemben kezdik meg a munkát.

– Egyrészét a buszainknak a Nemzeti Közlekedési Hatóság leengedélyezte előszőr, rá egy hétre visszavonta. Így kénytelenek voltunk hozni más buszokat. Akik első körben támadtak bennünket, hogy kicsik lesznek a buszok, most megkapják ők is. Hoztunk nagy buszokat, szóval most még három itt lesz segíteni – fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Jovány.

A vállalkozás hétfőtől látja el a vásárhelyi helyközi személyszállítás feladatait, alapvetően is szűkre szabott költségvetését pedig erősen terheli a Budapestről Vásárhelyre hozott buszok bérlése.

– Természetesen ezek az árak igen megtépázzák a tisztességes haszon részét a szerződésünknek de nem tudunk neki mit csinálni. Vagy szerződést szegünk vagy elindítjuk bármi áron és most nekünk ez volt a legfontosabb – jelentette ki a VTV-nek.

Amennyiben a Közlekedési Hatóság február 3-án helyesen járt volna el és új műszaki vizsgára kötelezte volna Jovány Gyula két buszát, akkor márciusra már az engedélyeket is megkaphatta volna a vállalkozó és nem kellene drága pesti buszokkal helyettesítenie járműveit.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!