Ez történt ma – február 25.

189

Íme a csütörtök legfontosabb hírei!

Polgármesterré választásának harmadik évfordulóján visszatekinthető sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere több témáról is beszélt, első cikkünkben a város gazdasági helyzetét érintő részeket mutatjuk be.

Cseri Tamás szerint ,,különös, ahogy a történelem összerendezte a két évfordulót”, a kommunizmus áldozatainak emléknapját és Márki-Zay megválasztásának napját.

A világjárvány közepén a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Dr. Kallai Árpád is kifejtette véleményét arról, hogy már 3 éve Márki-Zay Péter a polgármester.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta, a járványügyi korlátozásokat március közepén vizsgálják felül, március 15-ig biztosan maradnak a korlátozások.

Február 5-én még arról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ,,mi támadunk és a vírus védekezik“, ma viszont már azt mondta: matematikai számítások szerint ,,az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk.

Zajlik a regisztrált idősek oltása a megyében: a héten 2.280-an kapják meg először az oltást, 1.350 páciensnek pedig második alkalommal adják be a Pfizer oltóanyagát.

Lázár János szerint már megvan a kivitelezője a makói fürdőfejlesztésnek, már csak több mint 9 milliárd forintot kell szereznie rá.

Ma van a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát ezen a napon tartóztatták le és hurcolták el a Szovjetunióba. 

A Hódmezővásárhelytől 4 kilométerre, a 45-ös főút mentén fekvő tegehalmi tanya szerdán délelőtt egy robbanás után felgyulladt, az épületben azonnal magasra csaptak a lángok, az ott élő nő kétségbeesetten próbált kimenekülni.

Dunsztjuk sincs a pénzügyekről a magyar fiataloknak, és sűrűn váltanának munkahelyet. Egy felelősségteljes, de pénzügyileg nem kellőképpen kiművelt generáció képe rajzolódik ki az Aegon kutatásának magyar adataiból a biztosító szerint. ű

Családi események Hódmezővásárhelyen – a következő, városhoz köthető családi események történtek a múlt héten.

Zsinórban ötödik bajnoki mérkőzését nyerte meg szerdán hazai pályán a Vásárhelyi Kosársuli NB I/B-s férfi kosárlabda csapata, akik ezúttal a Tiszaújvárost látták vendégül.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!