Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megszaporodtak a fenyőrigók Csomorkánynál is

Megszállták a fenyőrigók a Dél-Alföldet. Több százas csapatok mozognak a legelőkön, kaszálókon, bokros területeken – adta hírül a Körös-Maros Nemzeti Park.

A Dél-Alföldön nem költenek fenyőrigók, de a hideg hónapokban szép számban telelnek itt. Néhány napja azonban a korábbinál jóval több helyen és jóval népesebb csapatok bukkantak fel mindenfelé. Valószínűleg a február közepi hidegfront hatására mozdultak délebbre az északabbi tájakon telelő példányok – állapítja meg a nemzeti park.

Kis-Sárrét részterületén – ahol amúgy is jelentős a telelőállomány -, szinte mindegyik pusztafolton megjelentek az egyre újabb, több százas fenyőrigó-csapatok. A vizenyős kaszálókon, legelőkön és a kökénybokrok környékén is rájuk bukkanhatunk.

A kardoskúti tájegységükön szintén mindenfelé megszaporodtak. A csomorkányi területrészen például 230-250 példányos csapatot is láttak, de a Fehér-tó környékén, a pusztában szétszóródva is szép számban mozognak.

A Csanádi pusztákon, Királyhegyes és Makó-Rákos körzetében is nagyon sok a fenyőrigó, több csapat is mozog egy időben, s mindegyik legalább száz példányból áll. Néha a gyepeken időznek, máskor a kökény- vagy galagonyabokrokon csemegéznek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!