Dr. Kallai Árpád köszönetet mondott az ápolóknak

200

Kossuth Zsuzsanna születésnapja, február 19. a Magyar Ápolók Napja. Ennek alkalmából osztotta meg gondolatait a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója az intézmény honlapján. Az egészségügyi dolgozóknak, – így az ápolóknak is, – a héten kell dönteniük arról, aláírják-e az új munkaszerződésüket.

Dr. Kallai Árpád ezekkel a sorokkal köszönte meg a kórház ápolóinak kitartó munkáját: ,,Mondjunk köszönetet a Magyar Ápolók Napján az ápolói hivatást gyakorló egészségügyi szakdolgozóknak, akik nap mint nap biztos segítői az orvosoknak, támaszaik a betegeknek és az ő hozzátartozóiknak. Fejezzük ki köszönetünket, hogy a nehéz körülmények ellenére a jelenlegi járványhelyzetben is helytállnak, és végzik munkájukat fáradhatatlanul.”

Az egészségügyi dolgozók, így az ápolók a héten válaszút elé kerülnek: március elsejétől megszűnik az eddigi közalkalmazotti jogviszonyuk, helyette egészségügyi szolgálati jogviszony lesz. A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint sokan még mindig nem látták, pontosan milyen szerződést is kellene aláírniuk és sokan elhagyhatják a pályát, mert nem szeretnének bekerülni az új jogszabály hatálya alá.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!