Ez történt ma – február 21.

80

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 103-mal nőtt, így 18 122-re emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma. 4233 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 366-an vannak lélegeztetőgépen. Elhunyt 47 beteg.

A hazai munkaerő hiánya miatt jelentős mennyiségű termelési kapacitást nem tud kihasználni a Villeroy & Boch vásárhelyi gyára. Akkora megrendelést kapott a cég, hogy szükség lesz a vietnámi vendégmunkásokra. A Villeroy & Boch csoport rendelései 2020. december 31-én éves szinten több mint kétszeresére növekedtek, amelyből a fürdőszoba és wellness részleg 85,1 millió eurót tett ki úgy, hogy 2019 végén 35,3 millió euró értékű volt a keresleti igény.

2023 végéig vállalta a vásárhelyi regionális beszállító központ működtetését a Spar, amit lehet, hogy csak jövőre nyitnak meg. A beszállító kistermelők képzése viszont már idén nyáron megkezdődik.

A vásárhelyi járásból egyetlen kistelepülés sem került be a kormány által indított, Felzárkózó települések programba. A makóiból viszont kilenc.

A Vásárhelyi Kosársuli óbudai győzelmével a második helyre került az NB I/B-s kosárlabda bajnokság tabelláján, a HVSC pólósai viszont kikaptak itthon az egriektől.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!