Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Propaganda hetilappal lepi meg a vásárhelyieket a Délmagyar kiadója

Hamarosan ingyenes propagandaújsággal lepi meg a hódmezővásárhelyieket a Délmagyarországot is kiadó Mediaworks Zrt. – értesült a Magyar Narancs, amely szerint még kilenc ellenzéki vezetésű városban jelennek majd meg a”City” nevű lapcsalád 24 oldalas termékei.

Képtelenek elérni az emberek többségét a megyei napilapok – a Délmagyarországnak is vészesen lecsökkent az eladott példányszáma -, ezért a kormányközeli kiadójuk, a Mediaworks Zrt. ingyenesen terített hetilappal próbálja megszólítani a választópolgárokat, de csak tíz, ellenzéki többség által vezetett nagyobb városban. A Magyar Narancs információi szerint a 24 oldalas színes újság Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Tatabányán, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsett, Dunaújvárosban, Nagykanizsán jelenik meg heteken belül.

A lap úgy tudja, a hetilapot három részre tagolják a tartalom szempontjából: egyharmada helyi Fidesz-barát, illetve ellenzéket ekéző, lejárató szövegekből, egyharmada központilag gyártott bulvártartalomból, egyharmada reklámokból fog állni.

Érdekes, Szeged nincs a felsorolt célállomások között, amit indokolhat az is, hogy ott évtizedek óta gyengén szerepel a Fidesz a választásokon, és feltehetőleg a kormánybarát Délmagyarország iránti megcsappant kereslet ugyancsak azt támasztja alá, hogy a csongrádi megyeszékhelyen lehetetlen küldetés ily módon befolyásolni a választókat.

A Magyar Narancs értesülései szerint a lapcsalád központi szerkesztőségének vezetői várományosa Pósa Árpád lehet, aki fegyelmezetten helyt állt eddig is, bárhová vezényelte a Mészáros Lőrinc bekebelezte Mediaworks. Pósa Árpád jól ismerheti a vásárhelyi viszonyokat, hiszen 2019 februárjától ő volt a Délmagyarország főszerkesztője. De csak egy évig, mert 2020 januárja óta Gidró Krisztina irányítja a megyei napilap szerkesztőségét.

A Magyar Narancs megkereste az érintett kiadót, de a lapok indításáról feltett kérdései egyikére sem válaszolt a Mediaworks.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!