Kásler: az egészségügyi szakdolgozók szent szolgálatot teljesítenek

59

Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken a magyar ápolók napján a Facebookon.

 Kásler Miklós bejegyzésében az olvasható, hogy hetedik esztendeje ünnepeljük ezen a napon, Kossuth Zsuzsanna születésnapján a magyar ápolók napját.

 Kossuth Lajos húgáról feljegyezték, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat – tette hozzá. “Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet” – hívta fel a figyelmet.

Kásler Miklós közölte: folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre már egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének.
Ennek a gondoskodásnak az elsődleges célja az, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjuk számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret biztosítsanak, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, valamint a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék – írta a miniszter a közösségi oldalán.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!