Ez történt ma!

66

Itt olvashatja mi történt Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban február 18-án.

Dr. Kmetykó Lajos Hódmezővásárhely vízilabdasportjának örökös bajnoka ma 81 éves. Baranyai Antal sportkrónikás köszöntőjében arra emlékezett, hogy Török Sándor legendás csapatában Lajcsi volt a csapatkapitány. 1959 – 1971 között 178 mérkőzésen játszott 315 gólt lőtt.

Korábban mi is írtunk arról, hogy Lázár János egy agráriumról szóló online konferencián arról beszélt, hogy az elkövetkező 10 év az utolsó esélyünk arra, hogy Magyarországon létrejöjjön az erős, önellátásra képes mezőgazdaság, a korszerű feldolgozóipar és élelmiszer-termelés. Bejelentette azt is, hogy kvázi hadat üzennek a kiskereskedelmi multiknak, és egyfajta protekcionista politikát kívánnak majd folytatni az elkövetkezendő tíz évben. A G7 portál összeállítást és elemzést készített a várható hatásokról és a jelenlegi vásárlási szokásokról, valamint az árakról, és arra jutott, sokba kerülne a magyaroknak a külföldi multik kiszorítása.

Elindult a Nemzeti Konzultáció. A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet tölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Interjút adott a Vásárhelyi Médiacentrumnak Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, aki jelen volt szerdán a Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszterrel történt tárgyláson, ahol a 25 ezer fő feletti, nem megyei jogú városok vezetőit fogadták. Szabó elmondta, a tárgyalások folytatódnak még, ám annyira konkrétumok nélküli volt a hétfőn meghirdetett szerdai találkozó, hogy mindenki azt kérdezte, ez így mire volt jó.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!