Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Iparűzési adó: További lehetőségek is vannak a vásárhelyi közösségek támogatására

Ahogy azt mi is megírtuk, az önkormányzat tájékoztatása szerint számos vállalkozó kereste meg a hivatalt, akik úgy vélik, az iparűzési adó befizetésük továbbra is a városnál lenne jó helyen. Márki-Zay Péter polgármester arról is írt, hogy a kedvezmény igénybevétele esetén is több módon lehet támogatni a városi közösségeket.

A vállalkozásoknak február végéig kell nyilatkozniuk az iparűzési adó-kedvezményről, akarják-e ezzel továbbra is a hódmezővásárhelyi önkormányzatot gyarapítani, vagy élnek a kormány kínálta lehetőséggel. a polgármester azt írja, a nyilatkozat hiányában még nem esik el a vállalkozás a támogatástól, hiszen jövőre, a 2021. évi adóbevallás benyújtásakor továbbra is dönthet úgy, hogy igénybe veszi a kedvezményes adómértéket.

Ahogy közösségi oldalán írja, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány, mint közhasznú szervezet részére a 18203088-06010785-40010019. számú bankszámlára felajánlásokat tehet, amellyel a helyi sportszervezetek működését segítheti.

Továbbá az önkormányzat minden évben felajánlásokat gyűjt a gyerekek mindennapjainak jobbá tételére, ezeket a közcélú adományokat a
10400559-00032625-00000006. számú bankszámlára lehet utalni. Az ide beérkező összegeket kizárólag hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére, játszóterek felújítására, óvodák fejlesztésére, ifjúsági klub működtetésére és gyermekkarácsony megrendezésére fordítják.

Amennyiben az iparűzési adójával kapcsolatban további kérdése van a Polgármesteri Hivatal munkatársai állnak szíves rendelkezésére a 62/530-156-os telefonszámon, vagy az ado@hodmezovasarhely.hu e-mail címen, illetve személyesen a Polgármesteri Hivatal fsz. 14. irodáján.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!