Iparűzési adó: aki megteheti, az a teljes összeget a városnak adhatja

448

Az önkormányzat tájékoztatása szerint számos vállalkozó kereste meg a hivatalt, akik úgy vélik, az iparűzési adó befizetésük továbbra is a városnál lenne jó helyen. A vállalkozásoknak február végéig kell nyilatkozniuk az iparűzési adó-kedvezményről, akarják-e ezzel továbbra is a hódmezővásárhelyi önkormányzatot gyarapítani, vagy élnek a kormány kínálta lehetőséggel.

Az Ügyfélkapun keresztül a városvezetés nevében küldtek üzenetet a helyi vállalkozóknak (természetesen postai úton is megkapják a levelet), amelyben arra kérik azokat a vállalkozásokat, akik megtehetik, akiket nem terhel komolyabban ez az adónem, akiket nem sodort bajba a gazdasági válság, akiknek a vállalkozását nem veszélyezteti az iparűzési adó befizetése, az továbbra is támogassa ezzel a befizetéssel az önkormányzatot.

Hódmezővásárhelyen a kormányzati elvonások és a 2012-ben, valamint 2014-ben jogosulatlanul felhasznált állami támogatások következtében már több mint 1,4 milliárd forinttal kevesebb jut a vásárhelyi emberek és vállalkozások által igénybe vett közszolgáltatásokra. Csak az IPA elvonása miatt mintegy 600 millió forinttal csökkenhet a költségvetés.

,,Aki úgy dönt, hogy adja az adóját a önkormányzatunknak adja, az biztos lehet benne, hogy ebből a bevételből nem oligarchák gazdagodnak, nem presztízsberuházások készülnek, nem magánvagyonok gyarapodnak” – írja a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!