Ez történt ma – február 15.

155

Ezek voltak a hét első napjának legfontosabb hírei!

Hétfő lévén ma is ülésezett a városi Operatív Stáb.

A konzultáció után jöhet a korlátozások óvatos kivezetése – erről az Országgyűlés plenáris ülésén beszélt a miniszterelnök. Kedden jön az első szállítmány kínai vakcina Magyarországra, egész pontosan 5500.000 adag, ami feleannyi, tehát 225.000 ember beoltására lesz alkalmas. Nagymértékben emelkedett a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos rendőri intézkedések száma a hétvégén – hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

A Villeroy-nál sikerült kezelni a járványhelyzetet: a munkafolyamatok közben nincsenek tömegesen együtt a dolgozók, tudják tartani a másfél-két méteres távolságot, kaptak maszkot és a közös helyiségeket rendszeresen fertőtlenítik hideg ködös eljárással.

Eltűnt Szabó Bálint. A Hódmezővásárhelyen is ismert szegedi politikus-jogászt kora reggel óta nem látták. A rendőrség eltűnés miatt keresi.

Márki-Zay Péter szerint Benkő Zsolt önkormányzati képviselő példát mutatott, amikor a pénteki közgyűlésen jelezte: Hódmezővásárhelynek igenis jár az az 1,38 milliárd forintos állami segítség, amivel kezelhető lenne a kormányzati megszorítás.

70 nap helyett 7 hónapot is várhatunk szürkehályog műtétre Vásárhelyen. Országszerte öt-tízszeresére nőtt a várakozási idő a tervezett műtéteknél. Megkerestük a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatbázisában a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezövásárhely-Makó intézmény várólistáit.

A kormány ma terjesztette volna be az országgyűlés elé a felhatalmazási törvény meghosszabbítását és ehhez az ellenzék támogatását kérte. A DK és a Jobbik azonban közölte, ezt nem teszi meg.

A Villeroy & Bochnál van igény a helyijáratos buszokra.

Többen megsérültek tegnap este egy balesetben Hódmezővásárhelynél.

A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum. A vásárhelyi közgyűjtemény a 20. századtól kezdődően napjainkig várja az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!