Ez történt ma – február 13.

113

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

2020 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 385 755 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 60-nal nőtt, így 17 431-re emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma.

Az oltásra jelentkezők számára a legmegfelelőbb vakcinát a gyártói ajánlások alapján választhatják ki a háziorvosok” – nyilatkozta a közmédiának a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, Szlávik János szombaton.

Az újonnan létrehozott Vidékfejlesztési Kormánybizottság tagjává nevezte ki a miniszterelnök Lázár Jánost. A bizottság alakítja ki hazánk tíz évre szóló mezőgazdasági, vidékfejlesztési és élelmiszeripari stratégiáját.

A község vezetőinek becsületét érte támadás – indokolta véleményének múlt heti közlését lapunknak Putz Anita. Levélben kerestük meg kérdéseinkkel Mártély polgármesterét, miután múlt héten azt írta, Lázár János halálos ölelése fojtogatja a falut.

Hódmezővásárhely elfogadott költségvetésben két új okos zebra kialakítása szerepel: a Hódtó és a Deák Ferenc utcán létesítenének speciális gyalogátkelőhelyet.

A tiszai árhullám miatt jövő hétvégére teljesen víz alá kerülhet a mindszenti üdülőterület. Ma délután 587 centiméternél állt a mérce, pénteken elérheti a 700-at.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!