Esős, akár havas is lehet a csütörtök

117

Túlnyomóan borult lesz az ég, majd csütörtökön napközben északnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, és az ország nyugati felében felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Országszerte valószínű csapadék. Szerda délután általában eső várható, de északkeleten, északon havas eső, hó, helyenként ónos eső, fagyott eső is előfordulhat.

 Késő délutántól, estétől északnyugat felől a hirtelen beáramló hideg levegő hatására az esőt egyre nagyobb területen váltja fel havazás (délkeleten majd csak csütörtök reggel, délelőtt), de főként a Nyírség környezetében, átmeneti jelleggel pedig másutt is előfordulhat ónos eső.  Csütörtökön a csapadék egyre inkább a keleti tájakra szorul vissza, majd a kora délutáni órákban ott is megszűnik, de a Tisza vonalában további hózáporok kialakulhatnak.

Az északnyugatira, északira forduló szelet estétől egyre nagyobb területen erős, a Dunántúlon, valamint az északkeleti megyékben viharos lökések kísérik. A friss havat nagy területen hordhatja a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -9 és +5 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -6 és +5 fok között várható. A hőmérséklet az ország nagy részén a reggeli órákban éri el maximumát, délutánra már a Délkelet-Alföldön is fagypont alatti értékekre számíthatunk.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!