AKÁRKI az interneten

117

Újabb nagysikerű produkcióját teszi interneten is elérhetővé a Szegedi Szabadtéri Játékok. Valentin-nap alkalmából február 14-től a 2020-as évad egyik legnépszerűbb előadása, az AKÁRKI látható az online térben.

Közös élményt ajándékozni párunknak Valentin-napon is a legjobb választás, főleg, ha az egy felejthetetlen nyári színházi este. Immár hagyomány, hogy az év legszerelmesebb napján a Szabadtéri különlegességekkel készül közönségének, ezúttal egy igazi színháztörténeti kuriózumot költöztetnek az online térbe.

A járványhelyzet okozta megváltozott körülmények a tavalyi évadban új lehetőségeket adtak a fesztiválnak, így került színre az elmúlt évek egyik legfontosabb előadása, az AKÁRKI. A produkció – mely az emberi lét alapkérdéseire keresi a választ – a Szabadtéri életében is kiemelten fontos, hiszen az előképének számító salzburgi dóm előtti játékok műsorában minden évben ezt a produkciót állítják színre. A főszerepekben két Kossuth-díjas művész, Zsótér Sándor és Hegedűs D. Géza látható, a további szerepeket a Szabadtérihez több szálon kötődő ismert szegedi színészek játsszák, a rendező Bodolay Géza.

A különleges mű hátterét az ikonikus székesegyház adta, a színészek a szöveg erejével, őszinteségükkel és eszköztelenségükkel kellett, hogy megteremtsék a Szabadtérire jellemző varázslatos atmoszférát.

A páratlan nyári színházélmény február 14-től egy hétig, február 21-ig látható online. Jegyek a https://online-szegediszabadteri.jegy.hu linken érhetők el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!