A Puskás légiósa szerint a pálya minősége is tényező lehet a mai MK meccsen

204

Nem tudjuk, mire számítsunk Hódmezővásárhelyen. A pálya minősége is tényező lehet – nyilatkozta a Puskás Akadémia német légiósa, Thomas Meissner a HFC elleni mai Magyar Kupa mérkőzéssel kapcsolatban.

A felcsúti klub beharangozójában arra is felhívta a figyelmet, hogy két volt NB I-essel a soraikban készülnek ellenük a csongrádi kék-sárgák. A házigazda együttesből Ludánszki Bence neve ismerősen csenghet a hazai futballrajongóknak, hiszen a debreceni nevelésű, 30 éves hátvéd 13 NB I-es mérkőzésen egy bajnoki gólig jutott és a Loki színeiben Bajnokok Ligája-selejtezőn is pályára lépett. Ludánszkin kívül is van a délkelet-magyarországi együttesben első osztályú múlttal rendelkező futballista, a középpályás Orovecz Ádám a Balmazújváros mezében lépett kétszer pályára az OTP Bank Ligában.

A Puskás Akadémia honlapján emlékeztetnek: az 1912-ben alapított, 1996 óta jelenlegi nevén szereplő Csongrád megyei gárda eddig az Abda SC-t és a Pest megyei vonalban játszó Cso-ki Sport csapatát is 1–0 arányban búcsúztatta a sorozatban. Említésnek tesznek Bata Kristófról, aki 6 találattal járult hozzá a csapat sikereihez.

– A kupasorozat mindig nehéz, különösen a 2. és 3. ligás ellenfelekkel szemben, akikkel idegenben játszunk, ami mindig külön kihívás. Nincs sok információink a házigazdákról, de győzni megyünk, tovább akarunk jutni – nyilatkozta a felcsúti együttes német légiósa, Thomas Meissner.

A találkozó 13 órakor kezdődik. A kupa minden párharca egy mérkőzésen dől el. Ha a rendes játékidőben nem születik döntés, akkor 2×15 perc hosszabbítás következik, ha ezek után sincs győztes, akkor büntetőpárbaj jön. A tét a legjobb 16 közé jutás.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!