Jövő hétvégén beüt a zima

209

Csütörtökön 70 km/h-s szél, havazás várható, péntektől a tél leghidegebb időszaka kezdődik Vásárhely környékén is, tartós nappali fagyokkal.

Az átlagnál melegebb idő már a végét járja, hiszen minden bizonnyal a hét második felében, talán az év eddigi legmarkánsabb időjárás változását tapasztalhatjuk meg. Csütörtökön viharos, a Bakonyban akár orkán erejű széllel és hóval, szibériai eredetű sarkvidéki fagyos levegő árasztja el a Kárpát-medencét.- írja metkep.hu.

A meteorológiai portál előrejelzése szerint Hódmezővásárhely környékén csütörtök délelőtt 70 km/h sebességű széllökések várhatók. Aznap országszerte havazni fog, Vásárhely térségében 5-7 cm hó hullhat a számítások szerint. Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye északi felén 20 centiméteres hóréteg is lehet. Péntek reggel -9 fokra hűlhet a levegő hőmérséklete.

A hétvégén és a jövő hét elején hajnalban -20 fok köré, a havas, szélvédett tájakon esetleg az alá csökkenhet a hőmérséklet és napközbeni is jellemzően -5, -12 fok közötti hőmérsékletek várhatóak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!