Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hódmezővásárhelyi műemlékeket is fel lehet fedezni a könyvtár applikációjával

Folyamatosan bővülő tartalom várja az érdeklődőket a Németh László Városi Könyvtár mobil alkalmazásán. Egyrészt segítséget nyújt a legújabb olvasnivaló kiválasztásánál és kölcsönzésénél, ugyanakkor kulturális barangolásokat is lehet általa tenni a városban, virtuálisan és a valóságban is. Újdonságként már a város műemlékei is felfedezhetők így. De a jóból a gyerekek sem maradnak ki, figyelmüket különböző játékoknak szentelhetik.  

A Play áruházban beírjuk a Németh László Könyvtár betűszavát, a nlkv-t és indítunk egy keresését. az elsők között kijön a könyvtári alkalmazás.

Már mobil applikáción keresztül is el lehet érni a vásárhelyi könyvtár szolgáltatásait, ennek menetét mutatja az igazgató. Az alkalmazás tavaly óta működik, az online tér ugyanis aktivitást biztosít az olvasók számára ebben a karanténos időszakban is, hiszen az intézmény még mindig nem fogadhat látogatókat.

Javaslom a könyvtári tagjainknak, mert a saját kölcsönzésüket ezen keresztül jobban tudják követni, akár hosszabbítást is kérhetnek, de nemcsak számunkra lehet ez a szolgáltatás fontos, mert könyvajánlók is heti rendszerességgel kerülnek fel a legújabb könyveikből. Kedvcsinálóként ebből tudnak szemezgetni, akár könyvtári tagok és teendő tagjaink is.

mondja Domjánné Szénási Edit, igazgató.

Az applikáción keresztül kulturális sétákat is lehet tenni. A térkép segítségével Németh László nyomába szegődhetünk, vagy felkereshetjük a város köztéri szobrait, újdonságként pedig a műemlékeket is. A fejlesztésekkel a fiatal korosztály számára is igyekeznek vonzóvá tenni a könyvtárat.

A gyerekeknek játékokat kínálunk, ezeket a tartalmakat is fogjuk bővíteni, amelyek segítik a könyvtár használatát, illetve számukra érdekes könyvek népszerűsítését. Különböző korosztályokat érintenek a fejlesztések, még a legkisebbek is találnak érdekes elfoglaltságot, például satírozós játékot, amihez nem kell számítógépes tudás.

A tervek szerint még több helyismereti érdekesség bekerül a könyvtár mobilos alkalmazásába. Többek között a város emléktábláit, díszkútjait és József Attila vásárhelyi tartózkodásának helyszíneit is be lehet majd barangolni képzeletben vagy a valóságban egyaránt. Az információbővítésnél a felhasználói visszajelzések is kiemelt fontossággal bírnak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!