A Villeroy & Boch tájékoztatása a vietnámi munkaerővel kapcsolatban

1 717

Az elmúlt napokban elterjedt a hír a városban, miszerint a Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél több száz vietnámi munkás fog dolgozni. Az értesüléssel kapcsolatban a Kft. a következőről tájékoztatta szerkesztőségünket.

A hódmezővásárhelyi gyár a Villeroy & Boch AG Fürdőszoba és wellness üzletágának meghatározó üzeme, ahol várhatóan 2021 tavaszán új munkásokat fogadnak Vietnámból.

Mivel a helyi munkaerőpiac nem tudja kiszolgálni az igényeiket, így jelenleg jelentős mennyiségű termelési kapacitást nem használnak ki. Az első képzési időszak után, írják, növekvő termelési eredményekre és nagyobb stabilitásra számítanak gyártási telephelyükön a vietnámi munkaerő érkezésével.

Várhatóan 40 új munkatárs érkezik Vietnámból, akik a vállalatnál dolgoznak majd, ugyanakkor Szegeden lesznek elszállásolva. Az új munkatársak érkezéséről, képzéséről és létszámáról a cég vezetése tájékoztatta a vállalatnál működő szakszervezeteket és valamennyi munkatársát.

A program keretében az új munkatársak érkezését már 2020-ban tervezte a Villeroy & Boch, amit a COVID-19 járvány miatt halasztottak el 2021-re.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!