Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ismét fogadhatnak betegeket a vásárhelyi kórház egynapos sebészetén

A gégészeti beavatkozások kivételével ismét kezelhetnek betegeket a vásárhelyi kórház egynapos sebészeti osztályán, Kásler Miklós engedélyezte ezeket ellátásokat.

Kásler Miklós miniszter engedélyezte az egynapos ellátások visszavezetését az egészségügyi ellátórendszerbe – közölték tegnap az operatív törzs tájékoztatóján. A döntés nem vonatkozik a szájsebészeti és a fül-orr-gégészeti beavatkozásokra.

A bejelentés során kitértek rá, hogy a többit előjegyzés alapján lehet igénybe venni. Szükséges azonban a beavatkozást megelőzően 72 órával PCR-tesztet végezni a betegeknek, majd közvetlenül a beavatkozás előtt antigéngyorsteszt is kell. Müller Cecília arra is figyelmeztetett, hogy az intézmények kapacitása véges.

Az engedélyezés alapján a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ vásárhelyi kórházában működő egynapos sebészeti osztályon is újra fogadhatnak betegeket. Az intézmény hivatalos honlapján még nem jelent meg ezzel kapcsolatban információ, ám az osztályt bemutató oldalon az olvasható, hogy a 12 ágyas részlegen nőgyógyászati, sebészeti, urológiai és szemészeti beavatkozásokra van lehetőség. Továbbá normál működés mellett gégészeti ellátásokra is sor kerülhet, de a mostani rendelkezés ezeket nem teszi lehetővé.

Január 28-tól minden közfinanszírozott szakellátásban részesülő páciens és hozzátartozója közvetlenül megoszthatja véleményét az ellátásról a jobbulast.info weboldalon. Az alapítványi működtetésű honlapon feltett 10 kérdés összességében vizsgálja a páciensek és hozzátartozóik ellátásban tapasztalt élményét. Kitér a higiéniai, személyi és tárgyi körülmények értékelésére. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!