Jól megérdemelt díját vehette át Nagymihály Gábor, vásárhelyi karatés

438

2020 decemberében rendezték meg az’’1st Online Open EU Incusive I-Karate Global Championship’’ Inclusive karateversenyt. A nemzetközi minősítésű versenyt eredetileg, a járvány kitörése előtt még 2020 áprilisában szerették volna megrendezni az oroszországi Klinben, amikor is ez lett volna a negyedik I Karate Global világbajnokság, ám a járvány felülírta ezt. Így a verseny decemberre és az online térbe tevődött át.

Az online versenyt nagy érdeklődés kísérte, ugyanis 17 ország 206 versenyzőjének részvételével tartották meg, ahová a versenyzők egy formagyakorlatot tartalmazó videót küldtek be.

Ezen a versenyen indult, értelmi akadályozott kategóriában Nagymihály Gábor, aki kategóriájában a negyedik helyet szerezte meg. A verseny belga szervezőinek ötlete volt, hogy a sportolók lakhelyének a polgármestereit vonják be az érem átadásba, hogy az élő versenyek éremátadási ceremóniájának méltóságát a lehetőségek szerint megteremtsék a sportolók részére.

Nagymihály Gábor ma vehette át dr. Márki-Zay Pétertől az oklevelét és az érmet. A polgármester elmondta, hogy a szörnyű koronavírus-járványnak egyik pozitív hozadéka az, hogy az online térben megnyíltak a lehetőségek, és egy Hódmezővásárhelyen, fogyatékkal élő személy is bekapcsolódhat egy ilyen nemzetközi megmérettetésbe, ráadásul kiváló eredménnyel. Márki-Zay Péter gratulált Gábornak az elért helyezéséhez, a város minden lakójának nevében.

Gábort Magyar Adrián budapesti edző karolta fel, hetente online edzéseket tart neki azóta, hogy nyáron egy pilisszántói táborban Gábor megismerhette és megszerethette a karatét. Gábor édesanyja, Kispál Gabriella a Vásárhelyi TV-nek elmondta, Gábor már nyár óta sokat fejlődött, ami nem csak a versenyeredmények, hanem az egészsége miatt is rendkívül fontos.

Forrás: Vásárhelyi TV/ Polgármesteri hivatal Gyorshírszolgálat

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!