Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma – február 3.

Ezek voltak a szerdai nap legfontosabb hírei:

Jól megérdemelt díját vehette át Nagymihály Gábor, vásárhelyi karatés.

Félszáz vásárhelyi veszítette el állását januárban és a hódmezővásárhelyi járásban minden tizedik nyilvántartott álláskereső diplomás – derül ki a megyei kormányhivatal januári munkaerőpiaci elemzéséből.

Koronavírus: Lényegileg nem változnak a magyarországi számok. A Honvédelmi Miniszter a közösségi oldalára posztolt ki egy videót, és ebben jelentette be, hogy 4000 HM-es fertőződött meg és 3 személy hunyt el a vírus következtében. Ma éjféltől ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ. Háromszor több a beoltott, mint az aktív fertőzött – az országos tisztifőorvos érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet.

Benkő Zsolt segítségével villanyosítottak egy tanyát. A külterületi képviselő a vidékfejlesztési programban segített egy Erzsébeti úti tanyán.

Február 22-től újra járnak a vonatok Szeged és Hódmezővásárhely között.

Mától támogatási előlegként utalják a bértámogatást a vendéglátóiparban érdekelt vállalkozóknak. Az ágazat érdekképviselői további segítséget kérnek: a bértámogatás arányának növelését és a munkavállalók számára adó- és járulékmentességet. Vásárhelyi vállalkozások is kaptak az iparkamara támogatásából.

A hódmezővásárhelyi Fidelitas ruhaadománnyal segítette a Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Alapítvány munkáját.

Gerevich Aladár-sportösztöndíjat kapott Fekete István, a Hód Úszó SE edzője. A tréner hosszú évek óta azon fáradozik, hogy Vásárhely a paraúszás egyik fellegvára legyen. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!