Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csütörtökig lehet jelentkezni az online receptbörzére

Fakanál forgató, online receptbörzét hirdetnek a közösségfejlesztők Hódmezővásárhelyen. Várják azokat a helyi, autentikus ételeket, – legyen szó levesről, második fogásról, vagy desszertről – amelyek fontos, hogy megmaradjanak a következő generációk konyhájában is. A jelentkezési határidő február 4-e.

Évek óta nagy népszerűségnek örvend az Ízök Fesztiválja, sorra jelennek meg a helyi gasztronómiát erősítő kiadványok is, ezért a közösségfejlesztők azt gondolták, itt az ideje újra fakanalat ragadni és megmutatni, melyek a jellegzetes vásárhelyi ételek.

– Most ebben a téli időszakban a disznótorok idejét éljük, akár egy paprikással is lehet nevezni. De táskaleves és a lebbencsleves is mind olyan fogások, amelyek jellemzőek Vásárhelyre és a környékre. Szeretnénk, ha ezeket át tudnánk örökíteni a fiatalabb korosztály számára – fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Galambos Kornélné közösségfejlesztő.

A felhívás azért is született, hogy karantén idején a sok időt otthon töltő háziasszonyok és urak ne veszítsék el motivációjukat. – Először is jelentkezzenek nálunk a bfmk.top@gmail.com címre, ott írják le, mit szeretnének elkészíteni és ebből mi utána válogatunk, mert online filmbemutatót szeretnénk összeállítani a receptek megjelenítésével. amelyek így mások számára is elérhetők lesznek – fűzte hozzá.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!