Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A nyelvtanulásra is nagy hangsúlyt fektetnek

Az önkormányzat felzárkóztató és tehetséggondozó Petra modellprogramja az idegen nyelvi oktatásra is komoly hangsúlyt fektet. Így a gyerekek már egészen óvodás kortól ismerkedhetnek az angol és a német nyelvvel, kis csoportokban, interaktív és játékos formában.

Az angol és a német szókészlet sok hasonlóságot mutat, ezért a szakértők szerint érdemes párhuzamosan oktatni a két nyelvet. A befogadókészséget a játékok és színes képanyagra épülő könyvek is segítik.

Rácz-Káté Mónika, a Petra modellprogram szakértője a Vásárhelyi Televíziónak elmondta: nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a párbeszédekre, azokra a dialógusokra, amelyek a gyerekek mindennapi életszínterén előfordulnak. Ez nem a klasszikus nyelvtanulás, hanem egy olyan orientációs foglalkozás, amelyben ismerkednek a gyerekek a két idegen nyelvvel – fogalmazott.

A petrás gyerekek fejlődését hónapról hónapra speciális, otthoni oktatócsomag is segíti, amelyet a szakértők életkori és nemi sajátosságokat figyelembe véve állítanak össze.

– A sportos életformára, aktivitásra utaló hátizsákot és labdát kapnak most a gyerekek, de helyet kapott a táskában a szokásos havi olvasmány is, egy nagyon jó gyerekkönyv, amihez a Petra háttércsapata rejtvényeket készített. Mivel a tehetséggondozás is fő feladata a Petrának, ezért szinte minden hónapban kreativitást segítő felszereléseket is adunk – árulta el Bulik Hajnalka szakértő.

A VTV stábjának Kálmán Zénó elmesélte: sok a feladat, jó könyveket adnak, ő pedig szeret tanulni. Reményi Soma József szerint azért hasznos, mert ha elmegyünk egy másik országba, akkor tudunk beszélgetni.

Jelenleg a Petra modellprogramban 50 gyermek vesz részt, de ez a szám a nagy érdeklődés miatt a jövőben további 30 fővel bővülhet. Így új korcsoportok, mint a 3-4 évesek és az első osztályosok is bekerülhetnek a rendszerbe.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!