Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hat úszóverseny biztos lesz Vásárhelyen, és szövetség is rendezne nemzetközi viadalt

Hat úszóversenyt rendeznek idén Hódmezővásárhelyen, és a Magyar Úszó Szövetség sem tett le arról, hogy nemzetközi viadalt hozzon tető alá a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Két egy-, és négy kétnapos úszóversenyt rendeznek idén Hódmezővásárhelyen a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) versenynaptára szerint, de még bővülhet a sor. A már bejegyzett viadalok időpontjai a következők: március 6-7., április 10., május 15-16., július 3., október 16-17., december 18-19. A felsorolt megmérettetések mindegyikét a Hód Úszó SE szervezi.

Amikor tavaly nyáron a Gyarmati Dezső Sportuszodában járt a szövetség elnöke, Wladár Sándor, azt ígérte, még 2020-ban nemzetközi versenyt hoznak Vásárhelyre. Ebből – nyilván a járványhelyzet miatt – nem lett semmi, ám a napokban rákérdeztünk, mi várható ezzel kapcsolatban.

– Hódmezővásárhely kiemelt fontosságú partnere a Magyar Úszó Szövetségnek, így hatalmas öröm lett volna, ha az elnök úr által beharangozott nemzetközi versenyt meg tudtuk volna rendezni. Sajnos, a világjárvány alaposan keresztülhúzta a mi számításainkat is. Egyelőre, bár továbbra is tervben van a rangos verseny, annak nincs időpontja, és – ebben a helyzetben, remélem, érthető módon – nem is kívánnék bármilyen dátumot megjelölni – tudatta lapunkkal Szántó Dávid. A szövetség kommunikációért felelős, nemzetközi vezetője hozzátette, ami az országos bajnokságot illeti, azoknak a helyszínéről a MÚSZ elnöksége dönt majd a beérkezett pályázatok elbírálása után, várhatóan a következő hónapban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!